Fikaconcepts

Check onze kant en klare out-of-office berichten

Kies hieronder een bericht dat helemaal past bij jou als vakantieganger. Kopieer hem heel eenvoudig, verander de datum en plak het in jouw out-of-office mail. Nu is het alleen nog maar een kwestie van koffers pakken en loslaten dat werk!

 

De zonaanbidder

Al dagen was ik de helderheid van mijn beeldscherm aan het opvoeren naar standje zonnebank. Maar nu is het dan zo ver: ik ben vertrokken naar de echte zon! Eindelijk genieten van die stralende bol op een heerlijk vakantieadres. 

Vanaf [datum] ben ik weer terug op kantoor en bouw ik de helderheid van mijn beeldscherm weer langzaam af om mijn mails te kunnen lezen. Tot die tijd kun je met dringende vragen bij mijn collega’s terecht. 

 

De ik-laat-alles-vallen-en-ga-op-vakantie-ganger

Bedankt voor je mail maar ik ben op dit moment op vakantie en doe even helemaal niks.

Hoewel ik makkelijk toegang heb tot mijn laptop en telefoon, gebruik ik deze komende week alleen nog maar voor het maken en bewerken van vakantiekiekjes. Ik zal hem zeker niet gebruiken voor werk, zo kan ik even helemaal ontkoppelen. Ik ben terug op [datum] en pak dan alle mailtjes weer op.

 

De all-in-ner

Ik ben op dit moment aan het genieten van mijn over complete all-in vakantie. Je weet wel, onbeperkt genieten, pakken wat je pakken kunt want alles is toch al betaald. Dus morgenvroeg sta ik weer bij het ontbijtbuffet te stapelen, en kan ik helaas jouw mail niet beantwoorden.

Om niet in een enorm gat te vallen als ik op [datum] weer terug ben op kantoor mag jij mij 1 mail sturen. 1 all-in mailtje waarin je al jouw vragen stapelt zoals mijn cocktailglazen tijdens happy hour. Dan laat ik mij, na mijn vakantie, onderdompelen in al jouw vragen. Alle extra mailtjes zal ik verwijderen, dus kies verstandig. Enne… heb je mij nu niet al een mailtje gestuurd???

 

De rustzoeker

Op dit moment ben ik niet in de gelegenheid om jouw mail te lezen. Ik geniet van een rustige vakantie om mijn hoofd even helemaal leeg te maken. 

Je zult dus even geduld moeten hebben tot [datum]. Want pas dan lees ik mijn mail weer en kun je een antwoord van mij terug verwachten. Heeft het spoed of is het dringend? Of vind je het gewoon moeilijk om je geduld te bewaren? Hier is een app die daarbij helpt: https://www.calm.com/

Lukt het hierna nog niet? Neem dan contact op met mijn collega’s.

 

De reisleider

Hej! Hälsningar från min semesteradress. Jag är inte på kantoret just nu. Antagligen besöker jag en turist attraktion elles så sitter jag och pluggar svenska för nybörjare. 

Med vänlig hälsning [vul hier je naam in]

Sorry, zoals je leest ben ik al zo verzonken in mijn fika dat ik mijn eigen taal niet meer spreek. Vanaf [datum] beloof ik het Nederlands weer op te pakken en jouw mail te lezen.

 

De last-minute man/vrouw

Net zoals mijn vakantie kwam ook deze out-of-office; last minute. Ik ben er niet tot [datum].

Joe joe!

 

Oud-of-office

En dan nog een tip van ons: zorg dat je out-of-office geen oud-of-office wordt! Stel een einddatum in of zet een herinnering om bij terugkomst jouw out-of-office weer uit te zetten. Zo voorkom je verwarring en berichtjes terug over jouw oude out-of-office.

 

Wij wensen jou een hele fijne vakantie met veel ontspannen momenten.

Groetjes, Team Fika